Thursday, June 22, 2017


Nicolas Rey: Des nouvelles de l'amour




En meget fin novellesamling fra en forfatter, der ellers er mest kendt for sine romaner. Vi får ikke mindre end 23 noveller på de 175 sider som bogen rummer.

Titlen spiller selvfølgelig både på noveller og nyheder, så det giver en fin indgangsvinkel til historierne, nogle meget korte, med en pludselig konklusion. F.eks. er den første novelle "Sieste" en skildring af en familie der hviler sig efter en frokost, men den unge mand der holder sig vågen, har andre planer. En hel livshistorie på to sider.

I det hele taget bliver man overrasket over hvad titlerne bærer på. I "Just married", bliver det f.eks. et andet ægteskab end det både brudgommen og læseren troede, men det gør det ikke mindre spændende.

Prøv at forestille jer noget ud fra titler som "Le samouraï", "Méningite" eller "Au boulot", I bliver uden tvivl overraskede, når I læser Nicolas Reys udlægning af titlerne.

Det er kærlighed og kærlighedsforhold eller mangel på samme på alle mulige måder. Ofte fortalt med korte præcise sætninger og på få sider. Rey er en mester i at få det centrale med i få velvalgte billeder.

Kan absolut befales, men nyd den i små bidder, for man bliver ked af det, når der ikke er flere noveller.

Editions de la Martinière, 2017

No comments:

Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes

 Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes Den vidunderlige  Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon  fik fortjent sin...